Suzan van de rijt

Je m'appelle Suzan van de Rijt en ik ben Beëdigd tolk Frans, gediplomeerd taaltrainer Frans, taaltrainer Nederlands, tekstschrijver en oprichter van tolk-frans.com.

Ik werk als tolk en taaltrainer voor particulieren, bedrijven en overheden. Ik ben gespecialiseerd in taalkunde, taalverwerving, didactiek, educatie en communicatie van de Franse en Nederlandse taal als moedertaal en vreemde taal.

Na een studie Franse Taal en Letterkunde aan de Universiteit van Utrecht heb ik in Frankrijk en Wallonië gewerkt en gewoond. Na een paar jaar lesgeven heb ik bij de ITV hogeschool te Utrecht mijn Tolkenopleiding succesvol afgerond.

Ik ben beëdigd in de Rechtbank van Amsterdam en sta ingeschreven in het Kwaliteits Register van Beëdigde Tolken en Vertalers.

De afwisseling tussen mijn werkzaamheden als tolk en taaltrainer is erg uitdagend en motiverend. Ik kan mensen goed enthousiasmeren voor la plus belle langue du monde of mijn eigen moedertaal Nederlands leren. Ik geef cursussen Frans aan mensen met een passie voor deze taal of het nodig hebben voor hun werk en ik leer Nederlands aan expats in Amsterdam. 

Ik ben een gedreven en enthousiaste taaltrainer, met jarenlange ervaring in het lesgeven. Naast taaltrainer voor particulieren en bedrijven werk ik ook als DELF/DALF examinator bij het Institut Français. DELF/DALF (een internationale erkende diploma van de Franse taal) wordt twee keer per jaar afgenomen op verschillende locaties in Nederland.

Als tolk Frans kom ik op gevarieerde plekken en heb ik te maken met steeds een ander vocabulaire en jargon. Het is een uitdagende baan, waarbij het noodzakelijk is goed ingelezen te zijn voor de onderwerpen. Als tolk Frans is mijn doel om de communicatie te optimaliseren tussen mijn klanten. Ik ben een professionele tolk en bereid elke opdracht nauwkeurig voor zodat de klant een accurate vertaling krijgt.

Ik heb ervaring in het tolken voor vluchtelingenwerk, NGO’s, gezondheidszorg, onderwijs, evenementen, artiesten, bedrijfsvergaderingen, congressen, notarissen, advocaten, rechtbanken en politie.

Tolk-frans.com is specialist in de Franse en Nederlandse taal, maar werkt ook samen met andere tolken/vertalers, taaltrainers en mensen in het circuit van de taalverwerving, reizen, culturen en journalistiek. Naast tolk en taaltrainer ben ik werkzaam als tekstschrijver voor o.a. Maison en France en En Route. Als u leuke weetjes, actualiteiten of evenementen rondom de Franse taal of het dagelijks leven van een tolk of taaltrainer wilt lezen, lees dan mijn blog of volg me op Facebook of Twitter.

à très bientôt,

Suzan van de Rijt