Parlez-vous Français?

Een Franse cursus bij tolk-frans.com staat voor afwisselende lessen van een enthousiaste en professionele taaltrainer Frans. Ik ben expert in taalverwerving en heb jarenlange ervaring als docent Frans.

Doeltaal = voertaal

Om zo snel mogelijk een taal te leren is het noodzakelijk om zo veel mogelijk te horen en te spreken in de doeltaal. Om deze reden worden de Franse taaltrainingen geheel in het Frans gegeven. Doel is om u zo veel en zo snel mogelijk onder te dompelen in deze prachtige taal.

Enthousiaste en gediplomeerde taaltrainer

Ik ben een diplomeerde en ervaren taaltrainer. Met veel enthousiasme en kennis over taalverwerving begeleid ik mijn cursisten zo efficiënt mogelijk naar een hoger niveau. Ik werk met lesmateriaal voor volwassenen, eigen lesmateriaal en authentieke Franse bronnen, zoals Franse tv / film / muziek / romans / poëzie en literatuur. 

Afwisselende & dynamische lessen

Bij een taaltraining Frans van tolk-frans.com zijn het actieve lessen, waarbij alle vaardigheden zoals lezen, schrijven, spreken, luisteren aanbod komen. Dit zorgt voor afwisseling in de les en een brede aanpak van taal leren. Natuurlijk wordt ook de grammatica behandeld. Het zijn echter geen saaie grammaticalesjes met alleen invuloefeningen. Grammatica wordt uitgelegd en actief toegepast in bijv. schrijf- of spreekoefeningen, zodat u meteen kunt kijken of u het beheerst.

Afgestemd op behoefte & niveau

Taaltrainingen kunnen afgestemd worden op de persoonlijke behoefte en niveau van de taalleerder. Er zijn verschillende invullingen van een taaltraining mogelijk bij tolk-frans.com. Bij groepslessen is het belangrijk dat u in een groep zit met mensen van hetzelfde taalniveau, zodat de lessen voor u niet te snel of juist te langzaam gaan. Voor privélessen kan er meer gewerkt worden naar een specifiek persoonlijk einddoel, bijvoorbeeld het voorbereiden van een Franstalige sollicitatiegesprek.

Niveau test & intakegesprek

In het begin van elke cursus is er een niveau test. Er kan dan meteen gekeken worden of u op het juiste niveau zit en waar eventueel nog aan gewerkt kan worden. Als u iets specifieks wilt leren, kunnen we in een intakegesprek kijken naar het huidige taalniveau en het einddoel bespreken.

Taaltrainingen op alle niveau’s

Sommige mensen vinden het gewoon een mooie taal en willen beginnen bij het begin. Anderen willen graag even een opfriscursus Frans en willen in een vlot tempo de belangrijke grammatica onderdelen nog eens horen en toepassen. Er zijn ook mensen die zich graag willen toespitsen op een bepaalde vaardigheid, bijv presentaties geven of het schrijven van (officiële) brieven. Weer andere willen zich voorbereiden op een Franstalig sollicitatie.

Tolk-frans.com verzorgt taaltrainingen op alle niveau’s in zowel privé als groepslessen voor particulieren en bedrijven. Overleg is belangrijk om af te stellen wat u beoogde doel is van de lessen. 

Afronding cursus & Internationaal Erkende Diploma

Aan het einde van de cursus krijgt u een certificaat van deelname en zou u daarnaast ervoor kunnen kiezen om u in te schrijven voor het DELF/DALF examen. Dit is een Europees erkend diploma van de Franse taal, die gebaseerd is op het Europees Referentie Kader.

De taalcursussen van tolk-frans.com zijn afgestemd op het Europees Referentie Kader. Dit Europees Referentie Kader is in het leven geroepen om een internationaal instrument te hebben om het taalniveau te meten van mensen. Het bestaat uit 6 niveau’s.

De DELF examens (A1/A2/B1/B2) en de DALF examen (C1/C2) zijn officiële diploma's geleverd door het Franse Ministerie van Onderwijs. In Nederland is de Alliance Française de La Haye het examen centrum als het gaat om het organiseren en het afleggen van de DELF/DALF examens. Deze diploma's zijn voor onbepaalde tijd geldig.

Waarvoor dienen deze examens?

  • om over een officieel niveau certificaat te beschikken van uw taal competenties.

  • om uw taal vorderingen te meten en deze op te waarderen.

  • om uw competenties aan te kunnen tonen voor professionele, persoonlijke en universitaire doeleinden.

  • om uw kansen te benutten op de arbeidsmarkt (stage, werving, promotie, mobiliteit)

Naast tolk en taaltrainer werk ik ook als examinator van het DELF/DALF examen bij Institut francais en ik kan u goed voorbereiden op deze examens. 


DSCF0475.jpg

Learn Dutch 

Learn Dutch in the most beautiful city of the Netherlands. Local teacher (with years of work experience) knows how to teach you Dutch quickly and in a fun way.

 

Read more about the Dutch lessons from tolk-frans.com